Op het land én in het water

De Utrechtse Heuvelrug staat al decennialang bekend om de rijke natuur met ruisende bossen en uitgestrekte heidegebieden.

Maar wat veel mensen nog niet over de regio weten, is dat er ook heel wat water door de omgeving van Veenendaal stroomt. Dat maakt de Utrechtse Heuvelrug supergeschikt voor een actief en vrolijk dagje uit op het land én in het water. Om die reden hebben we vanuit Fietsverhuur Veenendaal een speciaal arrangement ontwikkeld waarin die twee elementen van onze regio centraal staan: een kano-step-combinatietocht.

Het programma van de kano-step-combinatietocht

De startplaats van de kano-step-combinatietocht varieert, maar meestal kiezen klanten voor een start bij De Veense Haven bij hugo’s Pannenkoeken.

Daar ligt een heuse Canadese kano voor je klaar, zodat je de dag ontspannen kunt beginnen met een rustig stukje peddelen door het prachtige Valleikanaal. Al met al beslaat de kanoroute zo’n 5 kilometer; de meeste mensen doen er zo’n 2 uur over. Daarna, bij de Zuidelijke Meentsteeg, verruil je je kano en peddel voor een step met dikke banden die prima tegen een stootje kan. En da’s maar goed ook, want op het programma staat een stepparcours van zo’n 10 kilometer (ook ongeveer 2 uur) door de heuvelige bos- en heidegebieden van de Utrechtse Heuvelrug. De tocht eindigt weer bij onze Haven, waar je de dag ook begonnen bent.

Wil je meer informatie?

Durf je deze multi-actieve uitdaging aan te gaan, en stap jij binnenkort in een van onze Canadese kano’s? Leuk! Je kunt de kano-step-combinatietocht vandaag nog boeken – of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven

De Veense Haven

Startpunt

De Veense Haven

Eindpunt

ca. 4 uur

Duur

ca. 7 km kanoën + ca. 6 km steppen

Afstand

instructie, kano, zwemvest, step, plattegrond, noodenvelop,
verzekering en vervoer van kano + fiets naar start- en eindpunt

Inclusief

€ 21,00 p.p.

9-15 personen

€ 20,00 p.p.

16 personen of meer

Boeken