Mountainbikeroutes bij Outdoorpark Overberg

De negen mountainroutes die over de Utrechtse Heuvelrug lopen, zijn de routes Amerongen, Austerlitz, Hoge Ginkel/Amerongen/Leersum, Hoge Vuursche, Kwintelooijen/Rhenen, Lage Vuursche, Leersum, Rhenen en Zeist.

Vijf daarvan liggen bij Fietsverhuur Veenendaal in de buurt, en drie ervan grenzen zelfs aan een van onze startlocaties: Outdoorpark Overberg. Over die drie routes vertellen we je graag wat meer.

Mountainbikeroute Amerongen (18 kilometer)

De mountainbikeroute Amerongen loopt mooi tussen Veenendaal en Amerongen en telt bijna 300 hoogtemeters.

Je fietst dus niet alleen over de vlakke delen van de Heuvelrug, maar ontdekt ook waar het gebied zijn naam aan te danken heeft. Een paar jaar geleden is een groot deel van deze mountainbikeroute flink opgefrist. Het resultaat is een afwisselende tocht met brede, lange klimmen, veel singletracks en uitdagende afdalingen.

Mountainbikeroute Leersum (18,4 kilometer)

Eind 2015 zijn de twee oude mountainbikeroutes van Leersum samengevoegd tot één grote route.

Sommige delen zijn bij die samenvoeging compleet vernieuwd en bevatten lekker veel slingerende singletracks en flink wat hoogtemeters. De route bestaat verder uit bredere hellingen en een nieuwe, uitdagende track over de zandduinen van Ginkelduin. Reken maar van yes dat je met deze route aan je trekken komt!

Mountainbikeroute Hoge Ginkel/Amerongen/Leersum (7,5 kilometer)

De mountainbikeroute Hoge Ginkel/Amerongen/Leersum begint op de mountainbikeroute Leersum, tot je na een kilometer of drie bij een splitsing komt.

Daar volg je de paarse pijlen en staat je een pittige klim te wachten – maar gelukkig word je daar ook voor beloond. Na de klim kom je namelijk op een stuk met bochten en kuilen dat redelijk wat van je techniek vraagt. Daarna leidt de route naar beneden en door prachtige natuurgebieden. Vergeet dus niet om je heen te kijken als je voor deze route kiest!

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug? Neem dan ook eens een kijkje op www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl. En voel je vrij om ons om input te vragen als je er niet gelijk uit komt. We adviseren je graag over de mooiste routes in onze regio.